BENI TEHING

SlovenianEnglishGerman
SlovenianEnglishGerman
SlovenianEnglishGerman

­čô× +386 3 780 57 90

Prenova in optimizacija u─Źinkovitosti poslovnih procesov nabavne verige (supply chain)

Naloz╠îbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Spletna stran EKP v Sloveniji: http://www.eu-skladi.si/

Naziv operacije: Svetovanje pri reorganizaciji procesov toka dokumentov v Beni Tehing

Kratica operacije: SRTD


Opis operacije z namenom in cilji operacije:

Izbolj┼íave bomo izvajali na podro─Źjih proizvodnje, financ, kadrov, nabave in prodaje. Glavni poudarek bomo dali na procesih optimizacije toka dokumentov na omenjenih podro─Źjih za storitev termi─Źne obdelave, katerega proizvodnja poteka v kalilnici.


DIGITALIZACIJA PROCESOV

V sklopu digitalizacije procesov, bi vpeljali v proces fakturiranja pri prevzemih blaga, prejemu fakture, obdelave dokumenta, avtomatskega kreiranja potrebnih dokumentov. Ro─Źna obdelava vseh prejetih in izdanih dokumentov v podjetju vzame veliko ─Źasa, ki bi ga lahko efektivneje nalo┼żili v druge procese. Te izbolj┼íave se ti─Źejo tako prevzemnega dela artiklov v skladi┼í─Źu (dobava blaga), fakturiranja prejetih dokumentov, avtomatsko kreiranje slede─Źih dokumentov, kot so prevzem in nadalje dobavnica na┼íemu kupcu. Zajeti nameravamo podro─Źja financ, kadrov, prodaje in proizvodnje, kjer bomo tudi avtomatizirali dolo─Źene procese in vzpostavili bolj┼íi nadzor nad procesi.


KADRI

Na podro─Źju kadrov se ka┼żejo problemi znotraj procesov podjetja. Do teh prihaja ob razporeditvi del, kjer velikokrat ob situaciji odsotnosti posami─Źnih delavcev pride do te┼żav v procesih dela. Re┼íevanje tak┼ínih te┼żav predstavlja nemoteno delovanje procesov, ki bi pozitivno vplival na delavce, saj bi ob primernem uvajanju in navodilih za delo ali morda na dolo─Źenih mestih tudi s specifi─Źnimi usposabljanji re┼íili ustavitev procesov ali prelaganje dolo─Źenih del, ki zaustavljajo izvajanje del. Svetovalec bo lahko preu─Źil stanje in dal napotke, morebiti tudi za─Źrtal usmeritev dela in uvajanja na specifi─Źna delovna mesta, ki bodo pripomogla k tej re┼íitvi in h kadrovskim izbolj┼íavam znotraj celotnega podjetja.


FINANCE

Na podro─Źju financ bi radi izbolj┼íali proces fakturiranja dokumentov, saj sedaj poteka zelo ote┼żeno. Trenutno se za procese na tem podro─Źju uporablja in izhaja iz ve─Ź programov, uporablja ┼íe vedno preve─Ź papirnatih dokumentov, s ─Źimer izgubljamo ogromno ─Źasa in energije za kreiranje, ustrezno knji┼żenje, preverjanje, potrjevanje in po┼íiljanje dokumentov. To onemogo─Źa optimizirano delo, ki ga lahko z na novo zastavljenimi procesi optimiziramo in s tem olaj┼íamo tako delo zaposlenih, kot izbolj┼íamo hitrost procesov.


PROIZVODNJA

Na podro─Źju proizvodnje v obratu toplotne obdelave prihaja do slabega pretoka dokumentov, ┼íe posebno znotraj procesov, ki sodelujejo v toplotni obdelavi. Z operacijo bomo re┼íevali problem, pri katerem bomo digitalizirali dokumente, ki so potrebni za vse sodelujo─Źe procese v sklopu izvajanja storitev toplotne obdelave. S tem bomo izbolj┼íali kakovost procesov in zmanj┼íali napake v procesih, ki nastajajo. Tako bodo v obratu toplotne obdelave potekale izbolj┼íave na avtomatizaciji in sledljivosti toka dokumentov, s ─Źimer bomo pove─Źali u─Źinkovitost procesov.

V proizvodnji bo potekala tudi optimizacija zagona in delovanja pe─Źi, ki je potrebna za termi─Źno obdelavo materiala v kalilnici. Namre─Ź z reguliranjem naro─Źil kupcev, bomo lahko u─Źinkoviteje na─Źrtovali pripravo stroja za obratovanje, kar bo optimiziralo delo na stroju in deloma prepre─Źilo prazne hode stroja. Z optimiziranjem proizvodnih procesov bomo u─Źinkovito vplivali tudi na hitrej┼íe obdelave, izbolj┼íano kakovost in nadzorom obdelave kup─Źevega blaga.


NABAVA in PRODAJA

Tudi na podro─Źju nabave in prodaje bomo optimizirali delovanje in nadgradili aktivnosti z ro─Źno vodenimi dokumenti za digitalizacijo dokumentov, s ─Źimer planiramo preiti na elektronsko poslovanje. Optimizirali bomo tudi procese prevzema blaga strank v obdelavo in proces izdaje, kjer bomo skupaj z optimizirano proizvodnjo lahko izbolj┼íali u─Źinkovitost procesov in tudi storitev. Pri tem bo morebiti potrebno tudi optimizirati del logisti─Źnih procesov, v kolikor bomo z njimi dosegli bolj┼ío u─Źinkovitost.


Finan─Źna podpora:

Operacijo delno financira EU, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020.


Rezultati operacije:

Projekt bo v celoti izbolj┼íal konkuren─Źnost na┼íega podjetja z avtomatizacijo procesov predvsem pri optimizaciji ─Źasa, ki ga bomo lahko vlo┼żili v pove─Źana naro─Źila kupcev. Pove─Źali bomo tudi efektivnost zaposlenih, saj bodo lahko svoj ─Źas in energijo vlo┼żili v produktivnej┼íe procese s hitrej┼íimi in avtomatiziranimi postopki.

Z optimizacijo procesov v digitalni obliki, bomo prihranili tudi pri stro┼íkih tiskanja, papirja, ki v masovnem poslovanju niso zanemarljivi. S tem skrbimo za okolje. Konkuren─Źnost na┼íega podjetja bo pove─Źala tudi hitrej┼ía odzivnost z na┼íimi kupci storitev in produktov, kar bo preko u─Źinkovitosti procesov vodilo tudi k prihranku ─Źasa na procesih, izbolj┼íanju kakovosti ter posledi─Źno v pove─Źanje prodaje in ustvarjanje dobi─Źka. Tega bomo vlagali naprej v rast in razvoj podjetja, ter njegovih kadrov.

Preko te izbolj┼íave se bomo pribli┼żali tudi kriterijem ISO standardov. Preko optimizacije, standardizacije in kontrole nad procesi bomo izbolj┼íali na┼ío konkuren─Źnost na trgu, kot tudi dodano vrednost podjetja, hkrati pa bomo z u─Źinkovitostjo zaposlenih zvi┼íali tudi dodano vrednost na zaposlenega.